Лара Фабиан, биография, новини, снимки!

Pin
Send
Share
Send

Биография на Лара Фабиан

Лара Фабиан е световноизвестна френскоговоряща певица с белгийски и италиански произход, автор на песни. Нейният силен уникален глас може да бъде разпознат буквално от първата бележка, а най-известната й композиция, разбира се, е "Je T'aime". Лара изпълнява песни на френски, английски, испански, италиански и дори руски.

Франкофонската певица Лара Фабиян

детство

Лара Фабиан (настоящо име - Лара Крокард) е родена на 9 януари 1970 г. в белгийския град Етербек. Майка й беше италианец, така че първите години от живота й Лара и нейното семейство живееха в Сицилия, откъдето се върнаха в Белгия. Отец Фабиян беше китарист, той първо оцени музикалните способности на момичето и изпрати дъщеря си в музикално училище. Лара не само се научи да свири на пиано, но започва да композира музика.

Бебешка снимка на Лара Фабиан

Когато Лара е на 14 години, тя първо се снима на сцената заедно с баща си - дори тогава нейният мелодичен глас изуми публиката. Този опит по-късно помогна на Лара да се представи успешно на престижния конкурс "Springboard" през 1986 г., който спечели в триумф.

Кариерата на Лара Фабиан бе популяризирана от баща й.

Две години по-късно Фабиан отива в Евровизия от Люксембург и заема четвърто място с песента "Croire" ("Believe"). Песента веднага стана популярна в Европа и продаде 600 000 копия.
Евровизия 1988: Лара Фабиан - Кройър

Музикална кариера

Много успешна за бъдещата му кариера бе решението на Лара да замине за завладяването на друг континент, или по-точно Канада, през 1990 г. С Рик Елисън, който става автор на музиката за нейните песни и нейния продуцент, тя се установява в Монреал, от когото тя се влюбва от пръв поглед. В същото време е издаден дебютният й албум "Lara Fabian", финансиран от баща й.

Корицата на първия албум на Lara Fabian

Канада отговори на певицата по реципрочен начин - обществеността топло приветства новия и оригинален художник. Сингълите "Qui pense a l'amour" и "Le jour ou tu partiras" бяха незабавно обичани от слушателите. Романтичният репертоар започва да привлича все повече фенове на жанра. През същата година Лара е номинирана за наградата "Феликс".

Лара Фабиан често се сравнява с Селин Дион

Дебютният албум Fabian стана платина, а след това и злато. През 1994 албумът "Carpe diem" повтаря успеха на първия диск - със своите концерти Лара започва да събира пълни зали, а музикалното му изпълнение "Sentiments Acoustiques" обхваща 25 канадски града.Критиците започнали да сравняват собственика на сърдечното лирично сопрано с Селин Дион. Но, разбира се, съвсем скоро стана ясно на всички, че Лара Фабиан е толкова сама.
Според анкета от 1994 г., Лара е била призната за най-обещаващата канадска изпълнителка. Това беше изключение от правилото - в анкета певицата не беше с канадски произход. На Гала де л ADISQ-95 Лара Фабиян получи номинацията "Най-добър концерт" и "Най-добър изпълнител на годината".

Лара Фабиан в младостта си

Третият й албум "Pure" се появява през 1996 г. и след това стана очевидно, че Лара Фабиан завладя не само Канада, но и целия свят. В края на краищата песента "Je T'aime" е записана в този албум, което е доста трудно да се сравни с пиърсинга. На същия диск беше песента "Si Tu M'aimes", която беше включена в саундтрака на популярния телевизионен сериал "Clone".
Лара Фабиян - Джей Т'айме
Третият диск, както и първите две, е продуциран от любимия си Рик Елисън, който също е автор на музиката за песните. Лара също е написал повечето текстове.
През 1996 г. Дисни Студио предлага на Лара да изрази Есмералда в карикатурата "Le Bossu de Notre Dame". През същата година Фабиан получава канадско гражданство.
През 1997 г. албумът "Pure" гръмна в Европа.Първият сингъл от рекорда се разпространява 1,5 милиона копия, а след няколко месеца певицата получава първия си европейски златен диск и "Феликс" за "Най-популярният албум на годината".

Лара Фабиан без грим

Феновете на Лара бяха шокирани от композицията "Requiem pour un fou", записана в дует със звездата на френската сцена Джони Холидей. Музиката и начинът на изпълнение на Фабиан неизменно паднаха в сърцето дори на онези, които изобщо не разбираха френски език. Лара придобива любители на работата си по целия свят и започва да работи върху първия си албум в английския език, издаден в Европа и Канада през 1999 година. Особено си спомням на този диск е композицията "Adagio" - вокалната версия на известната мелодия.
Лара Фабиан - Адагио
В началото на 2000 г. певецът започва със завидна редовност да се появява на телевизионни екрани във Франция. Момичето участва в различни програми, а нейният сингъл "I Will Love Again" побеждава графиката на Билборд клуб. В края на световното турне, Fabian получи още една награда Феликс като най-добра френска певица. Рекордът "Lara Fabian" ("Adagio") във Франция се смята за половин тест, но той продава 2 милиона копия по целия свят.

Сингър познава и обича целия свят

През следващите години Фабиан трябваше да се въздържа от сравнения със Селин Дион - в Америка те не можеха да спрат сравнението с известния канадски, въпреки че всеки от тях беше оригинален и специален. През 2001 г. Лара отново се опита да завладее Америка - песента й "За винаги" звучеше в популярния филм "Изкуствен интелект" на Стивън Спилбърг.
Лара Фабиан - За винаги
Турнето в подкрепа на новия албум "Nue" започна в края на 2001 г. в Брюксел и продължи до март 2002 г. След турнето Лара Фабиан издаде двоен CD записващ концертите си, както и DVD "Lara Fabian Live". Успехът на новия албум засили надеждата на Лара Фабиян да остане на световната сцена. В средата на 2004 г. издава втория си английски албум "A Wonderful Life". Албумът нямаше голям успех и Лара реши да продължи да пее на френски език.

Лара Фабиан и нейният идол - Барбара Стрейсанд

През 2004 г. Фабиан за пръв път дойде в Русия, където изнася два концерта в Московската международна музикална къща с акустична програма "En Toute Intimite". Оттогава насам художникът започва да идва в Русия всяка година, защото тук тя формира армия от фенове.

На снимката: Лара Фабиян и Игор Крутой

През 2005 г. албумът "9". На корицата Лара се появи в плода, символизираща прераждането на звездата. След това певицата напусна Канада, установи се в Белгия, промени състава на групата и помоли Жан-Феликс Лалан да помогне за създаването на албума.

Капак на албума "9"

Две години по-късно, албумът "Toutes Les Femmes En Moi" ("Жените в мен"). С този диск Лара Фабиан показа възхищението си за певци от Квебек и Франция.
В края на 2009 г. в Киев Лара Фабиан участва в заснемането на музикалния филм "Mademoiselle Zhivago", където изпълнява 11 песни на мелодията на Игор Крутой, включително песен с малко руски език - "Моята майка". Като признание на певицата, родителите й я нарекли в чест на героинята на романа Борис Пастернак, затова нейното участие в този проект е особено символично. С Игор Крутой записва песен от репертоара на Алла Пугачева - "Любовта като сън".
Лара Фабиан - Любов, като мечта
По-късно певецът пуска още няколко албума на френски - "Le Secret" (2014) и "Ma vie dans la tienne" (2015).
Представленията на актрисата могат да се нарекат минималистични - Фабиан няма танцьори, тя отива на сцена в строги дрехи с минимум грим и бижута. Пред аудиторията има един невероятен глас на певицата в 4,1 октави - лирично сопрано.
Всички песни на Лара Фабиан са написани в най-добрите традиции на френския шансон (да не се бърка с руския шансон). Тя сложи името си в списъка на най-добрите певци в света. Има 12 албума в дискографията на певицата, всяка от които е продадена по целия свят в милиони копия.

Личният живот на Лара Фабиан

Личният живот на певицата винаги е бил тясно свързан с нейната работа. Първата й голяма любов беше пианистът Рик Елисън, когото срещна, когато беше на 20 години. Техният творчески и любовен съюз даде на света искрени и докосващи композиции. Въпреки това, финалите на връзката им бяха разочароващи и певицата изрази чувствата си към това в най-известната си песен досега - "Je T'aime".

Лара Фабиан и Рик Елисън са заедно в продължение на 6 години

След 6-годишни отношения двойката се разпада, но Рик и Лара продължиха дълго време музикалното сътрудничество. След Елисън Фабиан имаше няколко кратки романи с мъже в творчески професии, но по една или друга причина връзката им завърши с раздяла.

Лара Фабиан със своя бивш съпруг и дъщеря Лу

20 ноември 2007 г., Лара Фабиан роди дъщеря Лу от нейния съпруг, съпруг на Франция, Жерар Пуличино. Лара кръщава дъщеря си след майка си.През 2012 г. певицата се раздели със съпруга си и през 2013 г. обяви, че се е омъжила за италианския илюзионист Габриел Ди Джорджо.

Сега Лара Фабиан е омъжена за Габриел Ди Джорджо

Лара Фабиан е сега

През 2017 г. Лара Фабиан издава мелодичен албум на английски "Camouflage" и започва турне с нови композиции. Певецът посети и Русия.

Сингър продължава да зарадва феновете си с нови записи

Фабиан е щастливо женен и живее със съпруга и дъщеря си в предградие на Брюксел.

Pin
Send
Share
Send

Гледайте видеоклипа: Кораба-риза BNT1 и Аделина Радева (Април 2024).